Nieuws

Arco Architecten BNA koopt pand van Rabobank Utrechtse Waarden en Omstreken in Oudewater

Per 1 december 2013 verkoopt Rabobank Utrechtse Waarden het pand aan de Donkere Gaard 1-4 in Oudewater aan Arco Architecten BNA, nu nog gevestigd op Donkere Gaard 28 in diezelfde plaats.

Beide partijen zijn blij met deze ontwikkeling. De bank verhuist naar Donkere Gaard 8, zodat de fysieke aanwezigheid van de bank in Oudewater gewaarborgd is. De rijksmonumenten gaan over in de kundige handen van een architectenbureau, waardoor deze parels van de geschiedenis in hun volle glorie het beeld in de binnenstad van Oudewater blijven bepalen. De afgelopen 15 jaar zijn alle nieuw- en verbouwactiviteiten, alsmede de restauratie van het pand van de Rabobank onder verantwoordelijkheid van Arco Architecten uitgevoerd. Het is dus al een tijd een belangrijk visitekaartje van het bureau.

Het huidige kantoorpand van Arco Architecten is te klein geworden om alle medewerkers te huisvesten dus het bureau was al langere tijd op zoek naar nieuwe kantoorruimte. Het pand moest passen bij de signatuur van het architectenbureau, dat zowel nieuwe woningen en bedrijfspanden ontwerpt, als een grote naam heeft opgebouwd met het herbestemmen, renoveren en restaureren van monumenten door heel Nederland.

Franca van Winkel, Directievoorzitter Rabobank Utrechtse Waarden: “Onlangs hebben wij besloten tot een aantal wijzigingen in ons vestigingennetwerk. Hierover hebben we onze klanten in juni uitgebreid geïnformeerd. Zo hebben we onder andere besloten om het Rabobank kantoor in Oudewater per 18 november 2013 te verhuizen naar Donkere Gaard 8 en de overige panden (Donkere Gaard 1-4) te verkopen. Vanuit dit ‘nieuwe’ kantoor voorzien we onze klanten graag van service en advies. Daarnaast plaatsen we een binnen-geldautomaat op nummer 8 en blijven de huidige buiten-automaten op de Donkere Gaard beschikbaar voor onze klanten en andere bezoekers.”

Archief