Nieuws

Arco ontwerpt Herbergier Ermelo

Na een lange ontwikkeltijd is er duidelijkheid over de plannen voor de locatie Taxi Bakker in het centrum van Ermelo. Er komt een Herbergier: een kleinschalige woonvorm voor dementerende ouderen die niet langer thuis kunnen wonen

In opdracht van organisatie De Drie Notenboomen en UWOON gaat Arco Architecten de uitdaging aan om een gebouw te ontwerpen, wat een warm thuisgevoel aan de bewoners geeft en een verrijking is voor het centrum van Ermelo. We begeleiden het proces overigens van ontwerp tot en met de oplevering.

Arco Architecten heeft al ruime ervaring met Herbergiers. Op dit moment zijn er in Nederland zo’n 25. Vaak op mooie locaties met de nodige levendigheid, bijvoorbeeld in het Spijkerkwartier in Arnhem. Bewoners en hun familie kiezen bewust voor het leven en wonen in een Herbergier.

De Herbergier in Ermelo gaat plaats bieden aan 16 ouderen. De locatie is aantrekkelijk omdat het dichtbij voorzieningen ligt. De ervaring leert verder dat de levendigheid in de buurt bewoners stimuleert om naar buiten te gaan en deel te nemen aan het leven in de wijk. In het pand komt ook een ‘zorgondernemer’: een gezin dat samen met medewerkers en vrijwilligers de bewoners begeleidt.

Naar verwachting kan de bouw begin 2014 starten en is de oplevering eind 2014.

Archief