Nieuws

Nieuw bezoekerscentrum voor Natuurmonumenten!

Midden in de natuur van Oisterwijk heeft Natuurmonumenten een nieuw bezoekerscentrum met kantoor, restaurant en winkel gebouwd. In het gebouw is een kleine expositie en een winkel ingericht. In het plan zijn duurzame energievoorzieningen opgenomen zoals zonnecollectoren, lage temperatuurverwarming in vloeren en wanden, ventilatiesysteem met warmteterugwinning, LED-verlichting, grijswatervoorziening voor de toiletten en hergebruik van oude bouwmaterialen van het vorige Groot-Speijck.

Het terrein rond het gebouw met een groot terras is geheel nieuw aangelegd evenals een parkeerterrein en een ontsluitingsweg.

 

Arco Architecten was verantwoordelijk voor de uitvoering van deze werken. Hierbij is een strakke planning gevolgd waarbij de bouwtijd van 1 jaar en het budget niet zijn overschreden.

Archief