Nieuws

Oplevering kantoor en werkschuur voor Natuurmonumenten!

Op 11 april zijn het nieuwe kantoor en de verbouwde werkschuur voor Vereniging Natuurmonumenten bij de Nieuwkoopse Plassen geopend.

Arco Architecten heeft hiervoor de bouwplannen ontwikkeld en begeleid. Het complex is een steunpunt voor Natuurmonumenten van waaruit men de omliggende natuur beheert, het is ook het vertrekpunt voor wandelaars, fietsers en rondvaarten. Het nieuwe kantoor is ruimtelijk en licht en sluit aan bij het nieuwe flexibele werken van Natuurmonumenten.  De grote open glazen eindgevels zorgen voor een  plezierige en prachtige werkplek met interactie met de omliggende natuur. 

Door de luiken ‘s avonds te sluiten ontstaat er geborgenheid binnen en vormt het van buiten een gesloten gebouw wat zich goed voegt in de omgeving.  In de verbouwde werkschuur is ruimte voor vrijwilligers, machines en materieel.

De primaire verwarming bestaat uit een geavanceerde biomassa cv-ketel die wordt gestookt met hout uit de omliggende natuur. Een luchtwarmtepomp dient als back-up. Alle elektriciteit wordt opgewekt door zonnecellen die op het dak van de schuur liggen en met de overcapaciteit aan stroom wordt de accu van de boten opgeladen.

Arco Architecten heeft samen met opdrachtgever en aannemer een prachtig en duurzaam gebouw gerealiseerd overeenkomstig de doelstellingen van de opdrachtgever. Daar zijn wij trots op!

Archief