Nieuwbouw woning te Hekendorp

16075- Voorgevel
Locatie: Hekendorp
Deel dit project:

Hoe bijzonder is het voor Jan Kwakernaak om een huis te mogen ontwerpen op zijn geboortegrond! Hij heeft samen met de opdrachtgever een eigentijds ontwerp van bijzonder hoge kwaliteit gerealiseerd.

Normaal is in het buitengebied een woning van maximaal 600 m3 toegestaan. Door het toepassen van de ruimte voor ruimte regeling is niet gekozen voor een extra woning maar voor meer volume van het hoofgebouw. Op twee punten komt dit de ruimtelijke kwaliteit ten goede; Als eerste is de verkaveling op het perceel veel beter in te passen, anders komt de 2e woning of achter de woning of dichtbij de bestaande woning te staan. En de woning zelf is door het grotere volume meer een boerderij-type die veel voorkomt in het buitengebied. Met 600 m3 ontstaat toch vaak een gedrongen woning. De woning heeft nu een goot/rietlijn van 3m en een nok van 8,5 m is voorzien van een streek eigen rieten-kap en gevels van stucwerk.

De entree van de woning heeft een hoge en lichte vide. De woonkamer is aan de voorzijde van de woning gesitueerd. De keuken is op het zuid westen georiënteerd, veel glas en een veranda vormen een mooie en functionele overgang tussen de keuken en de tuin.

16075-Voorgevel rechter zijgevel

16075-Voorgevel rechter zijgevel

16075-Linker zijgevel

16075-Linker zijgevel